houten poorten

Deze ible zal een beetje genegaliseerd worden door ieders gevarieerde voorkeuren in grootte en materiaal. In het algemeen is het echter veilig om aan te nemen dat u het volgende nodig hebt om dit te bereiken.
Houten poorten kan je ook laten installeren door Divari.
Gereedschap:
24 “niveau (of groter)
Boor w / bits
Rolmaat
Cirkelzaag
Driehoek
Markering potlood
ratchet w / socket voor bouten

materialen:
Hout
Metalen hardware
bouten
Een mooi artikel hierover vind op wikipedia
Ik gebruikte druk behandelde 2x4x10 voor het kader en 6 ft honden eared hek planking. Na het uitzoeken van de hardware die u wilt gebruiken, vergeet niet om te tellen hoe elk gat. Het bleek dat ik 48 bouten nodig had om de baan te doen. Zorg er ook voor dat de bouten niet langer zijn dan de dikte van uw 2×4.

Stap 2: Leg het uit

Mijn poortdrempel is 3 ft en ik wil er zeker van zijn dat ik de gaten die in de rest van de hek gebruikt worden goed overeenkomen. Dus leg de planken op de grond en krijg een idee van waar je dingen kunt vervagen. Het bleek, ik kon perfect 7 planken passen met dezelfde grootte kloof.

Ik heb mijn frame metingen gemaakt van het bestaande hekwerk. Meet vanaf de onderkant van de bovenste horizontale 2×3 naar de bovenkant van de onderste horizontale 2×4. (Ik weet het is verwarrend). Maar zodra je het begrijpt waar ik het over heb, voorkom je wat foutief snijden.

Stap 3: Het samenzetten

Nadat u uw bezuinigingen hebt gemaakt, leg het alles uit en controleer uw metingen. Leg ook de hardware uit waar het moet gaan.

Zodra alles uitcheckt en het frame is gekruist, markeer je gaten voor de L-haakjes, zodat het raamwerk niet te veel uit de uitlijning komt. Let op hoe vierkant uw haakjes zijn. Zij hebben misschien een beetje buigen nodig. Ik ging met wat mooie hardware, dus het ging vrij goed voor me.

Boor uw gaten met behulp van een boorstuk die kleiner is dan de loopbreedte van de bout. U wilt dat de schroef in het hout bijt, maar niet splitsen. Met behulp van lag bouten deze maat zou zeker uw hout splitsen.

Zodra al mijn boor gedaan was, kwam het leuke deel. Ik had geen stuurbekrachtiging voor de zeskantkop, dus ik moest de goede ole-moersleutel gebruiken voor 48 bouten. Zorg ervoor dat u een beetje tegelijkertijd doet om de spanning te volgen voor de laatste aanscherping.

Stap 4: De poort hangen

Dit kan een beetje lastig zijn als u dit alleen doet zoals ik deed. Er is altijd een manier om iets over te gaan, maar als je erover nadenkt. Een tentoonstelling over hout.

Ten eerste moet u de poort zo dicht mogelijk plaatsen waar het moet gaan, zodat u het kan oogballen. Kijk erop dat er sprake is van squareness of kennis nemen van eventuele problemen die de poortoperatie kunnen belemmeren. Kijk nu hoe je het in de plaats kunt houden terwijl je de hardware eigenlijk aanhecht.

Wat ik in de 1e foto heb gedaan, is een tempelspijker in een van mijn 4×4-posten om de poort door de opening te laten vallen. Tot nu toe zo goed.

Vervolgens heb ik 2×4’s op de grond in een positie gebruikt om de poort op zijn juiste hoogte te benutten.

Mijn laatste nifty truc was om een ​​enkele shim te gebruiken tussen de opening van de poort en 4×4 post. Een poort als dit is vrij zwaar en zal neigen naar de tegenovergestelde kant van de scharnieren. Daarom wil je er zeker van zijn dat er sprake is van een klaring voor het openen van de poort.

Terwijl ik geen foto maakte tijdens het installeren van de koptekst, is het nu een goede tijd, als je poort één nodig hebt. De 4×4-post, die sterk in beton zit, is nog steeds niet genoeg om het recht en waar te houden zonder enige aanvullende ondersteuning. Aangezien mijn GF niet wil dat ik aan deze kant een hekwerk moet opbouwen, verklaarde ik mijn ontevredenheid aan haar en ze stemde ermee in om de koptekst te installeren. De koptekst is de steun die langs de top loopt.

Zorg ervoor dat je tops gelijk en evenwichtig zijn aan de afmetingen die onderaan zijn genomen.

Stap 5: Bevestiging van de scharnieren

Zorg ervoor dat je nog steeds level bent. U wilt niet dat de poort de ene of de andere keer schommelt, het moet goed uitgebalanceerd zijn. Dan, als je je berichten niet plumb hebt gekregen, dan heb je wat problemen.

Let nu op waar de boven-, midden- en onderhoeken de post op de scharnierzijde ontmoeten en de bovenste en onderste grenzen van elke 2×4 markeren.

Zet nu de poort opzij en verwijder de tijdelijke nagel. Ik weet … alles dat werk …. Vind nu een schroot van 2×4 over een voet lang of zo en de eerste scharnier.

Plaats het schroot tegen het gezicht van de post en dan de scharnier tussen de markeringen. Dit zorgt ervoor dat uw haakjes plumb zijn aan de lengte van de post en de goede uitlijning bevorderen. Doe dit met alle drie de haakjes. Zodra u alle gaten hebt gemarkeerd, boren ze.

OPMERKING: Het is een goed idee om de schroot 2×4 nog steeds te gebruiken, zelfs als u de bouten uitschuift.

Zodra dat is bereikt, haal de poort weer in een uitgelijnd stand, vergeet de shim niet.
Merk nu uw volgende set gaten aan de andere kant van de scharnieren, boren uw gaten en schroef ook de lagerschroeven vast.

Controleer alvast aligments en zie uiteindelijk hoe ze zwaait.

Stap 6: Afwerken

Krijg nu die planken en bevestig wat voor soort hardware je zou willen.
Indien u dit wenst kan u ook een website laten maken bij O-design